Ako vyčistiť drevenú podlahu bez chémie

Ako vyčistiť drevenú podlahu

Najkontroverznejšia téma v oblasti čistenia sa stala trochu viac kontroverznejšia. Viete, že čistenie podlahy z tvrdého dreva je možné aj s pomocou octu a teplej vody. Umývanie drevených podláh s presným množstvom bieleho octu je v poriadku, ale pre tých z vás, ktorí pochybujú alebo chcú len iné riešenie, dnešný príspevok je pre vás! Ako vyčistiť drevenú podlahu iným spôsobom?

Najväčšie riziko, ktoré môže mať drevená podlaha, je použitie veľa vody alebo tekutiny. Uistite sa, že na podlahe nenechávate nadbytočnú vodu – nadbytočná voda povrch oslabuje a pomaly ničí. Použite sotva vlhkú aplikáciu. Pri umývaní podláh uprednostňujem sprejové mopy alebo rozprašovacie fľašky, čo mi umožňuje kontrolovať aplikáciu na podlahu a množstvo vody, ktorú používam.

Tu je to, čo potrebujete:

-2 poháre teplej vody
-Sprejová fľaša (rozprašovač)
-1-2 kvapky kastílského mydla
-3-5 kvapiek esenciálnych olejov, ak by ste chceli trochu vône
-Mop z mikrovlákien alebo sprejový mop

Ako vyčistiť drevenú podlahu - rozprašovač

Postup – Ako vyčistiť drevenú podlahu:

-Nalejte vodu do rozprašovacej fľaše
-Pridajte kvapku alebo dve mydla alebo čistiaceho koncentrátu
-Pridajte esenciálny olej, ktorý Vám vonia najpríjemnejšie
-Zatvorte rozprašovaciu fľašku a pretrepte

-Vezmite mop. Odporúčam, aby bola podlaha suchá pred začiatkom aplikácie. Pracujte v malých sekciách a začnite – nastriekajte čistiaci prostriedok s kastílského mydla. Následne, vytrite plochu do sucha s mopom a takto postupujte, až kým nebude celá podlaha čistá. Nesmie byť žiadna stojaca voda – odstráňte nadbytočnú vodu, ako je možné.

A čo Vy? Čo používate na umývanie podláh z tvrdého dreva? Skúsite tento spôsob ?

 

Ďakujeme, že ste si prečítali náš blog: Ako vyčistiť drevenú podlahu bez chémie. Ak sa Vám tento príspevok páčil, „Like“ bude pre nás cenným.

Posted in DM CLEAN.